eur:
394.25
usd:
366.96
bux:
0
2024. június 25. kedd Vilmos
Urnabontás az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a pécsi Köztársaság Téri Általános Iskolában kialakított 051. számú szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: Ruprech Judit

Még két városban lesz újraszámolás

Oroszlányban és Tatán is újraszámolják a szavazatokat egyes körzetekben.

Tatán a 8-as választókörzetben csupán 2 szavazat döntött a Fidesz-KDNP jelöltje, dr. Varga András és a FÜGE jelöltje, Bányai Tihamér között az utóbbi javára. A Fidesz kért újraszámolást, ennek helyt adtak, de annak már nem, hogy a polgármesteri voksokat is megnézzék. Itt a kormánypárti jelölt 97 vokssal, vagyis 0,85 százalékkal nyert.

Az újraszámolás azért bír jelentőséggel, mert a FÜGE a testületben jelenleg 6-5-re vezet, de ez megfordulhat és akkor a kormánypárti polgármesternek sokkal könnyebb dolga lenne a következő 5 évben.

Oroszlányban már több körzetről, összesen háromról, de csak kettőben lesz újraszámlálás.

A négyes számú egyéni választókerületben 42,27 százalékos részvételi arány mellett mindössze egy szavazat döntött Babai János, az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre Egyesület jelöltjének javára, Auerné Böröczky Erzsébettel (Fidesz-KDNP) szemben, itt a kormánypártiak újraszámlálást kértek. Itt 4 szavazókörben számolnak újra.

A hatos sorszámú körzetben Kontschán Flórián Jenő (OLPK) csupán öt voksnyi előnnyel győzött, a kormánypártiak kandidáltját, Moldován Lászlót megelőzve.

Az ötös számú egyéni választókerületben Gerenday Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP egyéni választói képviselőjelöltje hat szavazattal végzett a baloldali Rajnai Gábor előtt, így ebben a kerületben immár jogerősnek tekinthető a végeredmény. Itt a fellebbezést tehát nem fogadták el - írja a kemma.hu.

Itt a testületben 5-5-re állnak, de a polgármester fideszes lesz és van még egy Mi hazánkos képviselő is. Ha az utóbbit ellenzékinek számítjuk, akkor jelenleg döntetlen az állás.

Egy faluban is hasonló történt. Megsemmisítette a penészleki polgármesteri választás eredményét a területi választási bizottság.

A 24.hu információi szerint a testület helyt adott a 12 szavazatos különbséggel alulmaradt független jelölt fellebbezésének, és elrendelte a polgármesteri választás megismétlését.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában, Donyecknél törnek előre az oroszok – Ukrajnai háborús híreink kedden

Súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában, Donyecknél törnek előre az oroszok – Ukrajnai háborús híreink kedden

Bohdan Krotevics, az Ukrán Nemzeti Gárda őrnagya, az Azov-dandár megbízott parancsnoka egy hosszú Telegram-posztban kelt ki egy ukrán tábornok ellen, aki – állítása szerint – sokkal több ukrán katona halálát okozta, mint az orosz tábornokok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn aztán leváltotta Jurij Szodolt, az ukrán egyesített erők parancsnokát. Az államfő ezen kívül kérte az államvédelmi testületek megtisztítását, miután egyre aggasztóbb vádakat fogalmaztak meg a szervezetek néhány tagja ellen – írja a The Guardian. Közben tovább folytatódnak a támadó hadműveletek a Donbasz-medencében, az oroszok szeretnék kitolni a frontvonalakat egészen Donyeck megye közigazgatási határáig. Most Toretszk városának bevétele az egyik fő prioritás Moszkva számára. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×