eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
fotó: dkp.hu
Nyitókép: dkp.hu

Nekiment a DK a fellebbező Vitézy Dávidnak

"Hazudik, tehát fideszes" - állítja az ellenzéki párt.

Ismert, Vitézy Dávid LMP-s főpolgármester-jelölt két fellebbezést is benyújtott a számára szűk vereséggel végződött főpolgármester-választás után.

Az egyik fellebbezés amiatt volt, hogy nagy számban érkeztek hozzá olyan jelzések, amelyek választási visszaéléseket valószínűsítenek. A másik pedig amiatt, hogy kiugró számban születtek érvénytelen szavazatok a IV. és a VII. kerületben ott, ahol a javára visszalépett fideszes jelölt, Szentkirályi Alexandra nevét igen vékonyan fogó tollal, szerinte szinte láthatatlanul húzták át. A fellebbezéseket - mint az Infostart is megírta - az újraszámlálás után a Nemzeti Választási Bizottság elutasította, és bejelentette: 41 szavazattal a DK által is támogatott jelölt, Karácsony Gergely győzött, aki viszont szintén jogorvoslatért fordul amiatt, hogy olyan sok visszaélési lehetőséget lát, hogy csak egy új választás önthet tiszta vizet a pohárba.

Az ügyben a DK szombaton mindazonáltal Vitézy Dávidot kritizáló közleményt adott ki, amelyben a párt úgy vélekedik, "Vitézy Dávid hazudik, tehát fideszes".

"Vitézy Dávid Facebook-posztjában a Demokratikus Koalíciót vádolta meg azzal, hogy Újpesten és Erzsébetvárosban Szentkirályi Alexandra nevének szavazólapról való kihúzásával manipulálta a főpolgármester-választás eredményét. Miközben valójában a Fidesz próbálta azzal megnyerni a főpolgármester-választást, hogy az utolsó pillanatban visszaléptette Szentkirályi Alexandrát, és Vitézy Dávid támogatására szólította fel a fideszes szavazókat" - olvasható a közleményben.

A Demokratikus Koalíció szerint Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását követő viselkedésével, hazugságai özönével végképp bebizonyította, hogy valójában a Fidesz jelöltje volt Budapesten.

"Egy fideszes ugyanis képtelen elfogadni a vereséget, hazudozik és másokat vádol a saját bűneivel. Szerencsére Budapest választópolgárai átláttak a szitán, és ismét a demokratikus ellenzék jelöltjét, Karácsony Gergely választották főpolgármesterüknek" - zárul a közlés.

A választás eredményével kapcsolatos jogi procedúra a Kúrián folytatódhat.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×