eur:
395.06
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Insurer protecting a family with his hands; multiple exposure
Nyitókép: boonchai wedmakawand/Getty Images

Ítéletet mondtak a magyarok a biztosítókról – íme

Az ügyfelek több mint négyötöde elégedett a biztosító társaságok működésével, azoknak is jó a véleményük, akiknek az elmúlt 5 évben volt káreseményük – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

A legnagyobb elégedettség az életbiztosításokat és a nyugdíjbiztosításokat övezi. A káreseményben érintett ügyfelek majdnem 75 százaléka elégedett a károkozó biztosítójával, a sajátjával pedig mintegy 83 százalékuk. A Casco a legkevésbé népszerű biztosítási fajta, a tulajdonosok többsége továbbra sem köt ilyet. Legnagyobb részük arra hivatkozik, hogy csak félmillió forintot meghaladó kár esetén érné meg, de sokan az autójuk életkorára hivatkoznak – írtak.

A közlemény szerint a biztosításokat övező elégedettség 2021 óta 80 százalék feletti. A biztosítással rendelkező megkérdezettek csaknem 40 százaléka akkor váltana biztosítót, ha alacsonyabb díjat ajánlanának neki, negyedük kedvezőtlen kárrendezési tapasztalat miatt váltana. Hozzátették, hogy Magyarországon 20 százalék legfeljebb havi 5 ezer forintot költ biztosításra, 25 százalék 5 és 10 ezer forint közötti összeget, szintén 20 százalék 10 és 20 ezer forint közötti összeget, ennél többet alig 15 százalék.

A felmérést a Mabisz megrendelésére a Századvég készítette májusban telefonos megkereséssel. A 800 fős mintán végzett vizsgálat eredményeinek hibahatára legfeljebb 3,5 százalék – olvasható a Mabisz közleményben.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×