eur:
395.23
usd:
368.34
bux:
70300.78
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Pixabay

Totál kibukott az autópálya-kezelő, érthetően – videó

A baleseteket, rongálásokat legtöbbször gyorshajtás, a követési távolság be nem tartása, figyelmetlenség, telefonozás vagy a KRESZ egyéb rendelkezéseinek be nem tartása okozza.

A KRESZ szabályainak betartására és más közlekedők biztonságának szem előtt tartására hívta fel az autósok figyelmét az MKIF Zrt., miután június első hetében újabb két ütközéselnyelőt törtek össze a hazai gyorsforgalmi utakon – írja a vezess.hu.

Az autópálya-kezelő társaság Facebook-oldalán egy videóban mutatta be a két esetet. „Elég az értelmetlen balesetekből! Kollégáink nem bowling bábuk” – jegyzik meg a posztban.

A baleseteket, rongálásokat általában gyorshajtás, a követési távolság be nem tartása, figyelmetlenség, telefonozás vagy a KRESZ egyéb rendelkezéseinek be nem tartása okozza. Az MKIF Zrt. bejegyzésében figyelmeztet, hogy ezek a balesetek odafigyeléssel elkerülhetők lettek volna. Mint írják,

az ütközéselnyelők azokat a munkatársaikat védik, akik a takarásban többek közt szalagkorlátot javítanak, kátyúznak, aszfaltoznak vagy tisztán tartják az útpályákat.

Arra kérik az autósokat, hogy a KRESZ szabályait betartva, a többi közlekedőre figyelve, őket figyelembe véve és tisztelve vezessenek. Mint fogalmaznak, az autósoknak vállalniuk kell a felelősséget önmagukért, a többi közlekedőért és az autópálya-kezelő munkatársaiért, akik azért dolgoznak, hogy balesetmentesen, kulturált körülmények között érhesse el mindenki az úti célját.

„Online vásárláskor gond nélkül beteszed az X-et, hogy elfogadod a vásárlási feltételeket. Kérjük, hogy amikor vezetés előtt becsatolod az övet és motort indítasz, vedd úgy, hogy behúztad az X-et, felelősséget vállalsz!” – figyelmeztetnek a posztban.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×