eur:
395.47
usd:
368.41
bux:
71942
2024. július 2. kedd Ottó
Donáth Anna, a Momentum elnöke, EP-listavezetője beszédet mond a párt önkormányzati és európai parlamenti választási eredményváró rendezvényén a La Vida DUNA Rendezvényházban 2024. június 10-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Hivatalos: Donáth Anna lemondott a pártelnöki pozíciójáról

A momentumos politikus erről a közösségi oldalán számolt be kora délután.

„Csináld azt, amiben hiszel, úgy, ahogyan a legjobban tudod, és feküdj le minden este úgy, hogy tiszta a lelkiismereted – ez az én filozófiám – olvasható Donáth Anna bejegyzésében, amit úgy folytat: „A jövőben is eszerint fogok politizálni.

A lelkiismeretem pedig úgy marad tiszta, ha vállalom a felelősséget, és lemondok a pártelnöki pozícióról.”

Mint ismeretes, a Momentum nem szerepelt jól a választásokon: kiesett az EP-ből és nem jutottak be a fővárosi közgyűlésbe se.

„Az Európai Parlamenti eredményünk kudarc – még akkor is, ha úgy érzem, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a mi európai parlamenti munkánkra mondtak nemet” – írja a bejegyzésében, kitérve a párt sikereire is az önkormányzati választásokon.

A Momentum július elején tart tisztújítást, addig Donáth Anna és az elnökség ügyvezetőként vezeti a pártot. A Telex szerint Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke már be is jelentkezett az elnöki posztra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Eddig is gyorsan nőtt és nyereséges volt, ám 2023-ban szó szerint szárnyalt a Revolut: 344 millió fontos profitot értek el 1,8 milliárd fontos bevétel mellett. A bank bevételei rendkívüli módon, mintegy 95%-kal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, miközben a lakossági ügyfelek száma 45 százalékkal ugrott meg, a növekedés idén is folytatódott. Magyarországon 2023 végén 1,2 millió ügyfelük volt, akik ráadásul fizetési adatok szerint már messze nem csak a külföldi utazások alkalmával használják a Revolut-számlájukat. Év végére már 1,5 millió ügyféllel számolnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×