eur:
394.84
usd:
367.68
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke beszél a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A Momentum kudarcával visszatérhet Fekete-Győr András a párt élére

Donáth Anna, a Momentum elnöke a közösségi oldalán jelentette be, hogy vállalja a felelősséget pártja eredményei miatt, és lemond pozíciójáról. Elismerte, hogy az európai parlamenti eredményük kudarc. A Momentum korábbi vezetője, Fekete-Győr András eközben bejelentette: a párt soron következő tisztújításán elindul az elnöki tisztségért.

Az európai parlamenti választás eredménye miatt mondott le Donáth Anna, a Momentum elnöke. A párt 2019-ben még több mint 340 ezer szavazattal 9,93 százalékot kapott az EP-választáson, ami akkor két mandátumot is eredményezett, most vasárnap azonban 166 549 szavazattal mindössze 3,68 százalékot értek el.

„A választás azt üzeni, hogy változás szele járja be az országot, változás kell és változás lesz Magyarországon, és változás kell a Momentumban is. Tehát az a politikai generációváltó lendület, karakterhév, ami jellemezte a mi közösségünket éveken át, az most alábbhagyott, zárójelbe került” – mondta Fekete-Győr András az InfoRádióban.

A Momentum korábbi elnöke szerint a párt feladata az lesz az elkövetkezendő időben, hogy a Tisza Párttal és a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal közösen dolgozzanak a rendszer leváltásán.

Szerinte „forradalom” történt június 9-én, és most kezdődik a „szabadságharc”, amiben a Momentumnak elemi erővel kell fellépnie. „Azért indulok el elnöknek, mert szeretném sikerre vinni a Momentumot és benne a változást akaró magyarokat” – fogalmazott.

Fekete-Győr András elismerte, hogy nem váltotta be a parlamentben a hozzá fűzött reményeket a párt, mert szerinte sokkal markánsabb, határozottabb rendszerellenzéki politizálást vártak tőlük az emberek. Hozzátette, hogy a pártot vezető héttagú elnökség vállalta a felelősséget az eredményekért, a tisztújítás pedig július 7-én lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×