eur:
394.82
usd:
367.5
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Urnabontás az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a pécsi Köztársaság Téri Általános Iskolában kialakított 051. számú szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: Ruprech Judit

Megyei jogú városok: eddig 15 kormánypárti és 8 ellenzéki polgármester, nagy csata Győrben és Szolnokon

Szinte az összes nagyvárosban lassan befejeződik a szavazatszámlálás, két helyen még az utolsó pillanatig várni kell a győztes személyére,

Már hivatalosan polgármester (marad) Békéscsabán Szarvas Péter és Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter.

Magas, 80 százalék feletti feldolgozottság mellett behozhatatlan előnnyel vezet Papp László Debrecenben, Pintér Tamás Dunaújvárosban, Csőzik László Érden, Hernádi Ádám Esztergomban, és mindannyian folytathatják eddigi munkájukat.

A Fidesz-KDNP eddigi polgármesterei közül tovább vezetheti Kaposvárt Szita Károly, Kecskemétet Szemereyné Pataki Klaudia, Nyíregyházát Kovács, Sopront Farkas Ciprián, Veszprémet Porga Gyula és Zalagereszeget Balaicz Zoltán. A kormánypártok megszerezhetik Miskolcot, ahol Tóth-Szántai József behozhatatlannak tűnő előnnyel vezet, és szintén fideszes városvezető lehet Salgótarjában Kreicsi Bálint személyében. Szintén Fidesz-KDNP-s polgármester lehet Szekszárdon, Berlinger Attila a befutó.

Minden bizonnyal új polgármester lesz Egerben, a fideszes Vágner Ákos kaphatja a mandátumot, az ellenzéki Mirkóczki Ádám ezúttal vereséget szenved.

Ellenzéki polgármester lehet viszont Nagykanizsán, ahol Horváth Jácint ötszázalékos előnnyel vezet a fideszes Balogh László előtt. Pécsen is ellenzéki marad a városvezető, Péterffy Attila tíz százalékkal vezet kihívója, a fideszes Csizmadia Péter előtt, a szombathelyi Neményi András és a tatabányai Szücsné Posztovics Ilona is újrázhat, nem beszélve Botka Lászlóról, aki évtizedek óta megszoríthatatlan Szegeden.

Van, ahol viszont még mindig nem dőlt el a verseny: Szolnokon 80 százalékos feldolgozottság mellett az ellenzéki Györfi Mihály kevesebb mint három százalékkal vezet a jelenlegi polgármester, Szalay Ferenc előtt.

A legélesebb azonban Győrben a helyzet, ahol a polgármester, Dézsi András mindössze 119 szavazattal vezet az ellenzéki Pintér Bence előtt 80 százalékos feldolgozottságnál, de a korábbi városvezető, Borkai Zsolt is három százalékon belül várja a szavazatszámlálás hajráját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×