eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2022. március 10-én. A kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése, amelyet a rendes ülésnapot követően tartottak, így csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. Az ülésen a kormány képviselői sem vettek részt.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Barabás Richárd a kilépésről: Tordai Bencének nincs igaza

Tordai Bence kilépett vasárnap a Párbeszédből, a párt társelnöke szerint stratégiai véleménykülönbség alakult ki közöttük, de az eredmények ismeretében le akar ülni egyeztetni a távozó képviselővel.

Tordai Bence 19 óra után jelentette be a közösségi oldalán, hogy kilép a Párbeszédből, amelynek meghatározó alakja és parlamenti frakcióvezetője. Jelezte, hogy meggyőződése, hogy a DK-val és MSZP-vel kötött megegyezés nem összefogás, hanem önfeladás volt.

Barabás Richárd, a párt társelnöke nem ért egyet Tordai Bencével, és noha megérti az érvelését, még az aggályait is, de szerinte nincs igaza. "Magyarországon nagyon nehéz egy olyan rezsimmel szemben küzdeni, ami korlátlan erőforrásokkal mérgezi ennek az országnak a pszichéjét, háborús pszichózisba taszítja az országot, és iszonyatosan bődületes és otromba és sötét dolgokat állít az ellenfeleiről. Egy ilyen rendszerrel szemben küzdeni a NER 14. évében nagyon nehéz, és nem mindig látjuk pontosan ugyanúgy, hogy melyik taktikai vagy stratégiai döntés a legkívánatosabb" – magyarázta a társelnök, és azt hangsúlyozta, hogy újbudai önkormányzati politikusként azt látja, hogy azt várják a választók, hogy együttműködjenek, és szerinte azért van köztük stratégiai véleménykülönbség, mert ez egészen másképp néz ki az országos politikában.

"Én nagyon sajnálom, hogy Bence most így döntött, de azt is gondolom, hogy ugyanazért a célért nagyon hasonló elvek és értékek mentén küzdünk, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy hamarosan le fogunk ülni, és az eredmények ismeretében közösen fogunk azon gondolkozni, hogy hogyan lehet ezt a rendszert leváltani" – mondta Barabás Richárd.

Tordai Bence hosszú posztjából az tűnik ki, hogy nagyon borúsan látja a Párbeszéd jövőjét a DK-val való együttműködés miatt, de a társelnök szerint a pártja olyan értékeket képvisel, amelyek egyediek a mai politikában.

"Várjuk meg a választási eredményeket, és szerintem az alapján nagyon erős képet fogunk arról kapni, hogy mennyire működik a kormánypropaganda gépezete ma Magyarországon. Az eredmények alapján nagyon sok embernek kell majd újragondolnia holnaptól kezdve azt, hogy mit kell ebben az országban politikailag tenni. Szerintem a valódi kérdés az, hogy a pedofil botrány, a köztársasági elnök méltatlan lemondása, az óriás tüntetések után mi történik a Fidesszel. Igazak-e azok a közvélemény-kutatási adatok, amelyek nagy Fidesz-többséget jósolnak, mert akkor nagyon sokunknak kell összedugni a fejét, hogy egy ilyen rendszerrel szemben hogyan kell hatékonyan küzdeni, vagy esetleg nem igazak, és ez megroppantotta őket" – mondta a Párbeszéd társelnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×