eur:
395.01
usd:
368.81
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Ungár Péter társelnök beszédet mond, miután európai parlamenti választási listavezetőnek választották az LMP - Magyarország Zöld Pártja budapesti kongresszusán 2023. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ungár Péter: Orbán embere már nem vezetheti Budapestet, elérhetjük, hogy Gyurcsányé se vezethesse

A Lehet Más a Politika vezetése meglepődött Szentkirályi Alexandra visszalépésén, de tudomásul vette. Ungár Péter, a párt társelnöke az általuk is támogatott Vitézy Dávid magabiztos győzelmére számít a főpolgármesteri versenyben, azt pedig visszautasítja, hogy Vitézy Dávid, a Fidesz jelöltje lenne.

Tudomásul vettük Szentkirályi Alexandra visszalépését, és ez egyértelműen mutatja, hogy az már biztos, hogy Orbán embere nem tud a fővárosnak a vezetője lenni, és most el tudjuk érni közösen, hogy Gyurcsány embere sem – mondta az InfoRádió érdeklődésére Ungár Péter.

Az LMP társelnöke közölte, hogy nem számítottak Szentkirályi Alexandra visszalépésére, de döntés után biztos benne, hogy Vitézy Dávid lesz Budapest következő főpolgármestere, sőt véleménye szerint jelentős különbséggel fog nyerni.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének visszalépése után felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint ez egy megrendezett színjáték volt, és Vitézy Dávid tulajdonképpen mégiscsak a Fidesz jelöltje, de az LMP társelnöke ezt cáfolja. "Vitézy Dávid nem a Fidesz jelöltje, ez onnan is látszik, hogy arra buzdít mindenkit, hogy a fővárosi listán a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP közös jelöltjeire szavazzon" – mondta Ungár Péter, aki azt reméli, hogy jelentős támogatottsága lesz a listának, és négy-öt képviselőjük lesz a Fővárosi Közgyűlésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×