eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Az alsó rakpart lezárására figyelmeztető KRESZ-táblák Budán, a Rákóczi hídnál 2023. december 25-én. A Duna felső szakaszán elkezdődött az árhullám tetőzése; Budapesten a folyó tetőzése december 27-én napközben várható, 660 centiméter körüli vízállással, elsőfokú árvízvédelmi készültség mellett.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Figyelem, már csütörtök este nyolctól rakpartzár lesz Budapesten!

A dunai árhullám tetőzése miatt lezárják a fővárosban az alsó rakpartokat.

A fővároshoz ér a dunai árhullám, ezért a Budapest Közút 2024. június 6-án, csütörtökön 20 órától lezárja a forgalom elől a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Rákóczi híd között, illetve a pesti alsó rakpartot a Népfürdő utca és a Közraktár utca között. Mint írták, a legfrissebb előrejelzések szerint pénteken napközben kerülhet víz alá az alsó rakpart több szakasza, azonban a magas vízállás miatt már ezt megelőzően is kicsaphat a medréből a Duna vize, ezért az élet- és vagyonbiztonság érdekében már ma este szükséges az alsó rakpart lezárása.

Az alsó rakpartokon csütörtök reggel 0 óra óta már tilos a megállás, így a Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóság megkezdi a lezárt budai és pesti rakparton hagyott gépjárművek elszállítását a járművek épségének megóvása és a védekezés érdekében. Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-ás telefonszámán vagy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság honlapján kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről.

Figyelje a híradásokat az is, aki közösségi közlekedéssel jár a rakpartoknál, ugyanis amennyiben a Duna vízszintje azt indokolttá teszi, a következő napokban bevezethetik a pesti rakparti 2-es, 2B és 23-as villamosok rövidített útvonalon való közlekedését. Az esetleges korlátozásokról a BKK ad majd további tájékoztatást.

Az árvízvédelmi intézkedések miatt ezen a hétvégén a megszokott rakpartnyitás is elmarad.

Mint a Budapest Közút közölte, a rakpartok megnyitásának ideje még kérdéses, a jelenlegi előrejelzések szerint arra jövő hét elején kerülhet sor, miután a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója elvégezte az árhullám levonulása utáni átfogó, fertőtlenítő takarítást.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×