eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Dobrev Klára, a DK EP-képviselője beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd-Zöldek közös önkormányzati és európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. április 14-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Dobrev Klára szerint ügyvédként termőföldeket játszott külföldi kézre az államfő

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt állítja, dokumentumokkal tudja bizonyítani a vádjait.

Sulyok Tamás ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek – jelentette ki szerdán Dobrev Klára egy sajtótájékoztatón. A DK alelnöke iratokat is bemutatott, amelyek elmondása szerint az állításait bizonyítják.

Dobrev Klára közlése szerint Szeged környékén több mint ezer hektárt játszottak át külföldieknek, amit három-négy helyi ügyvéd közreműködésével hajtottak végre, és ennek az egyik figurája volt szerinte Sulyok Tamás.

Dobrev Klára egy 103 hektáros területről beszélt, ahol közlése szerint „mindent Sulyok Tamás csinált”. A föld álítása szerint előbb egy stróman nevére került, aki egy újabb strómannak ajándékozta a területet, és az erről szóló ajándékozási szerződést Sulyok Tamás ellenjegyzett, és ügyvédként ő szerkesztette.

A stróman ezután haszonélvezeti jogot egy cég három osztrák tulajdonosának, a céggel pedig kölcsön- és jelzálogszerződést kötött. A szerződéseket Sulyok Tamás készítette – közölte Dobrev Klára. A DK politikusa azt állította, hogy tulajdonába került egy, a földről szóló zsebszerződés is.

Dobrev Klára közölte, hogy csütörtökön az iratokat elviszi az ügyészségre, és akkor átadja azokat a sajtó munkatársainak is. Egyben közölte, hogy Sulyok Tamást lemondásra szóltja fel pártja.

Dobrev Klára közlése szerint ezek „kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Sulyok Tamás a földmaffia egyik figurájaként bűncselekményt hajtott végre, és törvényellenesen ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldet külföldieknek”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Izraelben tegnap este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×