eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Oltáshoz előkészítik a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját Budapesten, a Honvédkórház (Magyar Honvédség Egészségügyi Központ) oltópontján 2022. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

"Mekkora a probléma" - az oltásellenességről készítenek felmérést a háziorvosok

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének új elnöke beszélt egy lapnak.

A portfolio.hu-nak nyilatkozó szakember szerint a felmérésre azért van szükség, mert az oltásellenes lobbi tevékenysége nyomán már nem csupán egy-egy elszigetelt esetről van szó.

Több házi gyermekorvos ellen is feljelentést tettek vagy eljárást kezdeményeztek oltásellenes szülők a közelmúltban arra hivatkozva, hogy nem adtak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Kántor Irén úgy véli, hogy a felmérés azt hivatott megmutatni, hogy mekkora ez a probléma, mi benne a tendencia, és ezáltal talán majd közelebb lehet jutni a megoldáshoz is.

Úgy fogalmazott: a házi gyermekorvosok a szakmai eljárási rend szerint oltanak vagy adnak mentesítést, nincs lehetőségük mérlegelésre. Az egészségértés és a tudatosság nincs mindig arányban a tudomány fejlődésével, ezért változtatni kell a kommunikáción – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×