eur:
395.47
usd:
368.41
bux:
71942
2024. július 2. kedd Ottó
gólyafészek
Nyitókép: Pixabay

Videón a szívfacsaró újfehértói gólyamentés

Négy kölyökgólyát mentettek ki egy újfehértói fészekből. A szülőpár egyik tagja elpusztult és ezért az "apa" már nem tudta volna felnevelni a kicsiket.

Tavaly kicsit korábban, ugyanebből az újfehértói fészekből kellett tojásokat menteni, idén pedig ugyancsak a szülő pusztulása miatt négy pici gólyát mentettünk – írják a mályi madármentők.

A Bird Rescue Facebook-bejegyzésében leírják, hogy a kicsik akkor már egy napja nem ettek, mert az apa nem tudta táplálni őket. Azt is közölték, hogy felnevelik a kölyköket és nyár végén szabadon engedik majd őket.

Amúgy a közismert gólyavédő, Áncsán Mária kért segítséget és ő írta le érzelemdúsan a kis gólyák helyzetét. Vasárnap fogott gyanút, mert "furcsa módon, csak egy ücsörgő szülőt, és a csendesen sivalkodó piciket lehetett hallani időnként, egy kelepelés nem törte meg a csendet, mint máskor".

Másnap hajnalban döntött úgy, miután az anyagólya nem tért vissza, hogy szól a madármentőknek. Madárszívvel etették meg őket, miközben

az apa (Gerzson) a mentés alatt végig a fészek körül körözött,

majd elment, a mentés után egy fél órával visszatért, szívszorító volt, ahogyan kereste a kicsinyeit, nézelődött lefelé a fészekből, mintha kiestek volna.

"El nem tudom képzelni, mire gondolhatott, de még zavart szegénykém, olyannyira, hogy öklendezett is valamit megint a fészek közepére, majd feleszmélve visszavette, és elrepült enni" – olvasható a gólyamentő posztban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Eddig is gyorsan nőtt és nyereséges volt, ám 2023-ban szó szerint szárnyalt a Revolut: 344 millió fontos profitot értek el 1,8 milliárd fontos bevétel mellett. A bank bevételei rendkívüli módon, mintegy 95%-kal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, miközben a lakossági ügyfelek száma 45 százalékkal ugrott meg, a növekedés idén is folytatódott. Magyarországon 2023 végén 1,2 millió ügyfelük volt, akik ráadásul fizetési adatok szerint már messze nem csak a külföldi utazások alkalmával használják a Revolut-számlájukat. Év végére már 1,5 millió ügyféllel számolnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×