eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
MTI Fotó: Kovács Tamás
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Demszky Gábor is beállt Magyar Péter mögé

A volt főpolgármester szerint a Tisza Párt elnöke hozhatja létre a korábban általa elképzelt harmadik pólust.

Magyar Péter több korábbi interjújában elárulta, hogy gyermekéveinek egyik példaképe Demszky Gábor korábbi SZDSZ-es főpolgármester volt, akinek a plakátja ki volt tűzve a szobája falára. A Tisza Párt vezetője több nyilvános beszélgetése során megerősítette ezt, a napokban pedig Demszky Gábor is méltatta Magyar Pétert, és mint az ő korábbi munkásságát folytató politikai tényezőt nevezte meg a Tisza Párt vezetőjét.

„A legdurvább hiba elhinni, hogy a nemzet végérvényesen kettészakadt. Magyar Péter színre lépése és népszerűségének gyors növekedése is ezt igazolja és ezért elfogadható a számomra. Nincs itt olyan választóvonal, amely a nemzetet két, ennyire ellenséges táborra osztotta volna. A magyar polgárok azt várták, hogy jöjjön végre valaki, jöjjön egy párt, mely túllép ezen az őrületen” – írja Facebook-posztjában Demszky Gábor.

A kétpólusú rendszer állandósított és könyörtelen ideológiai háború, a menny és a pokol harca a volt főpolgármester szerint, és úgy véli, a szolidaritás, a jogtisztelet, a magántulajdon és az egyéni szabadság védelme azok a polgári értékek, amelyekből semmilyen körülmények között sem engedhetnek, mert a magyar demokrácia fundamentumát képezhetik.

Mindig is a harmadik pólus szándékozott lenni, aki az ország kibékítésén dolgozott már a 2000-es években, de ez akkor meghiúsult – írja a bejegyzés alatti hozzászólások között, és szerinte a Tisza Párt viszont pólusképző erővé válik és az általa korábban megfogalmazott elképzelések szerint működik majd.

Egy másik posztban Demszky Gábor Magyar Péter sikerének titkáról ír, "a politikai vezetőknek láthatóknak kell lenniük, és hatást kell gyakorolniuk. Azt a benyomást kell kelteniük, hogy ők „megoldóemberek”, képesek változtatni a dolgokon." Példaként Jacques Chirac-ot és Tony Blairt említette, és közölte Magyar Péterről: "Szövetséget kell kötni a nyilvánossággal, megkerülni a pártokat, saját felületen kommunikálni az emberekkel, ezt el kell ismerni, hogy professzionálisan csinálja."

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×