eur:
386.54
usd:
355.46
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
A Nemzeti Színház épülete Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Már nem gyanúsított a Nemzeti Színház ügyelője a színpadi baleset ügyében

Ettől függetlenül a rendőrség tovább folytatja a nyomozást. A megsérült színészek továbbra sem kaphatnak kártérítést, várniuk kell, amíg felelőst nem találnak.

A Magyar Nemzet kérdésére a Fővárosi Főügyészség közölte, hogy "a gyanúsítottként kihallgatott férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a panaszt, valamint a nyomozás iratait megvizsgálta, és a panasznak helyt adott, ezért a férfi gyanúsítotti jogállása megszűnt."

Az ügyészség azt is hozzátette, hogy "a nyomozás adatai alapján az ügyészség szerint egyértelműen megállapítható, hogy a sértettek sérülésének oka az volt, hogy a színházi díszletelem az előadások biztonságos lebonyolítására nem volt alkalmas, mindazonáltal a személyre szabott - megalapozott - gyanú közlése idő előtti volt".

A balesetben megsérült két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó egyelőre nem kapott kártérítést. Szász Júlia az Elle-nek egy interjúban azt mondta, hogy már sokkal jobban van, de az utcára még mindig egy mankóval megy, míg otthon már mankó nélkül közlekedik. Két helyen tört el a lába, a szárkapocscsontnál és a lábszárcsontnál, amiket acélelemekkel és két csavarral raktak helyre. Három bordája is eltört, egy megrepedt, és valószínűleg emiatt légmellet kapott, amikor az egyik bordája felsértette a tüdejét. Ez akkor derült ki, amikor visszakerült a kórházba. Horváth Lajos Ottó a kezén sérült meg, rehabilitációja szintén hosszabb időt igényel.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új lakhatási modell kiépítésén dolgozik a főváros

Új lakhatási modell kiépítésén dolgozik a főváros

Budapest Főváros Önkormányzata május 15-16. között konferenciát szervezett lakhatási témában Otthon Budapesten / lakás és lakhatás címmel, a Biodómban. A rendezvényen bemutatkoztak a Főváros lakhatással kapcsolatos projektjei: a Budapesti Lakásügynökség, a Budapesti Klímaügynökség, valamint az AHA – Affordable Housing for All, emellett a lakhatás aktuális kihívásait járták körbe a résztvevők Budapestre fókuszáltan, kerekasztal-beszélgetések formájában. Szó volt többek között az ingatlanpiac és a lakáspolitika dinamikájáról, a lakhatási problémák társadalmi következményeiről, valamint fenntarthatósági és épületenergetikai kérdésekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×