eur:
396.85
usd:
366.55
bux:
73069.77
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Horváth Lajos Ottó Prospero szerepében William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én. A színdarabot december 20-án mutatják be Andrzej Bubien rendezésében.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Maradandók Horváth Lajos Ottó sérülései, egyik kezét soha többé nem fogja tudni behajlítani

A Nemzeti Színház volt színművészének megroncsolódott a jobb keze, eltört a lába és a válla, valamint a térde és a lábfeje is súlyosan megsérült a tavaly novemberi balesetben.

A Nemzeti Színházban tavaly novemberben balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és ügyvédjei igazságügyi orvos-szakvélemény elkészítését kérték, amely megállapította, hogy a színművész olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot eredményeztek – írja a Blikk.

A lap úgy értesült, a szakvélemény szerint a színész jobb keze annyira megroncsolódott, hogy Horváth Lajos Ottó

soha többé nem fogja tudni behajlítani a kezét,

illetve a szorítóereje is jelentősen csökkent. A többméteres zuhanás után eltört a lába és a válla is, a térde és a lábfeje pedig súlyosan megsérült.

A Jászai Mari-díjas színművész ügyvédje, Borbély Zoltán azt mondta, a rendőrség is készít egy kiegészítő szakvéleményt, amely megítélése szerint bizonyára megerősíti az orvosi szakvéleményt. Hozzátette:

továbbra sincs megállapodás a felek között a kártérítést illetően, de „a békés megegyezésen dolgoznak”.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia tavaly novemberben a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia-előadásán szenvedett balesetet, a színészeket még aznap megműtötték. A történtek után a színház vezérigazgatója, az előadás rendezője, Vidnyánszky Attila bejelentette lemondását, amit azonban Csák János akkori innovációs és kulturális miniszter nem fogadott el.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc a nyugati–orosz fogolycseréről: mindkét fél sikerről beszél, ettől azonban nem várható pozitív változás

Kaiser Ferenc a nyugati–orosz fogolycseréről: mindkét fél sikerről beszél, ettől azonban nem várható pozitív változás

Vélhetően Németország eddigi ellenállásának megtörése eredményezte, hogy megvalósulhatott Törökországban a Nyugat és Oroszország közötti nagy fogolycsere – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense. Kaiser Ferenc szerint Oroszország és Fehéroroszország gyakorlatilag „terrorszervezetként" viselkedett a tárgyalások során.

Sós Csaba: Kós Hubert nyomasztó teherrel érkezett

Kós Hubert olyan fiatal, aki példakép lehet, és nem csak azért, mert olimpiai bajnok lett – mondta a párizsi játékok első magyar aranyérmeséről az úszóválogatott szövetségi kapitánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 17:28
×
×
×
×