eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
29 July 2022, Bavaria, Rosenheim: A pump nozzle is stuck in the filler neck of a car at a gas station.  Anyone who wants to save money at the gas station while on vacation abroad will have to part with old rituals this summer. After all, filling up on the other side of the border is no longer as profitable as it used to be, and in some cases has become a minus business. Photo: Uwe Lein/dpa (Photo by Uwe Lein/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Uwe Lein/picture alliance via Getty Images

A kormány nem tart szükségesnek további beavatkozást az üzemanyagárakba - a nap hírei

A magyar-kínai gazdasági együttműködés fejlesztése mellett az ukrajnai háború és a kínai béketerv lesz az egyik fő téma a kínai elnök magyarországi látogatásán. Az ukrán elnök békecsúcsra hívta a magyar kormányfőt.

Az üzemanyagárak elérték a szomszédos országok átlagát, ezért a kormány nem tart szükségesnek további beavatkozást – közölte a nemzetgazdasági miniszter. Nagy Márton elmondta azt is: kéthetente vizsgálni fogják az üzemanyagárakat.

Jelentősen csökken az üzemanyagok nagykereskedelmi ára pénteken. A benzin bruttó 8 forinttal kerül majd kevesebbe, míg a gázolajért 5 forinttal fizetnek alacsonyabb árat a benzinkutak – írja a Holtankoljak.hu. Ha az ezt a kutak is érvényesítik áraikban, akkor 95-ös átlagosan 616, a dízel 607 forintba kerül majd literenként.

A magyar-kínai gazdasági együttműködés fejlesztése mellett az ukrajnai háború és a kínai béketerv lesz az egyik fő téma a kínai elnök 3 napos budapesti látogatásán. A 400 fős delegáció érkezése miatt forgalomkorlátozások és lezárások várhatók, és a legmagasabb fokú biztonsági intézkedések vannak érvényben.

Kína újabb egy évvel meghosszabbította a magyar állampolgárok vízummentes beutazási lehetőségét, a magyar hatóságok pedig 48 órán belül elbírálják a kínai üzleti célú vízumkérelmeket – közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter válaszul közölte: mától (szer) a Kínában működő magyar konzuli szolgálat az európai vízumkódexben rögzített 15 napos határidő helyett 48 órán belül elbírál minden üzleti célú magyarországi beutazás céljából benyújtott kínai vízumkérelmet.

Jelentős fejlesztések valósulhatnak meg a Jaguar budapesti fejlesztőközpontjában a következő években - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán. Az Egyesült Királyságban tartózkodó Szijjártó Péter felidézte: a Jaguar egy nagy mérnöki fejlesztőközpontot működtet Budapesten.

Egymillió magyar háztartás küzd energiaszegénységgel – hangzott el a Corvinus Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontja által rendezett energiaszegénységi konferencián. A felmérés szerint különösen a tűzifával fűtők minősülnek sérülékeny csoportnak. Nagy veszélyben van a levegőtisztaság is, mert 720 ezer háztartás kész és képes szemetet égetni.

A 200 milliárdos többletforrás több mint 90 százalékára kötött szerződéseket a Baross Gábor Hitelprogramban a magyar vállalkozásokkal az EXIM. Az eddig jóváhagyott kérelmek 46 százaléka a kkv-szektorból kerül ki.

Nem támogatja a Fidesz országgyűlési frakciója a gyónási titokra vonatkozó szabályozás módosítását a gyerekek ellen elkövetett bűncselekmények esetében. A képviselőcsoport azt hangsúlyozta: a gyermekvédelmi törvényhez kizárólag olyan módosítást támogat, amely szigorítást tartalmaz.

Egyetlen magyarországi egyetemen sincs helye egy antiszemita tömeggyilkosnak – közölte a Demokratikus Koalíció. Az ellenzéki párt szerint nemzetközi incidenshez vezetett, hogy előadást tarthatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a volt iráni elnök. Emiatt Izrael nagykövetsége is tiltakozott.

Összesen több mint 76 ezer diák érettségizett írásban ma történelemből. Középszinten csaknem 69 ezer, emelt szinten mintegy 7.700 diák adott számot a tudásáról.

Magyarország kész hozzájárulni minden olyan kezdeményezéshez és erőfeszítéshez, amely elvezet a békéhez – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, amikor telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Az ukrán elnök az X közösségi portálon azt írta, meghívta a magyar kormányfőt a jövő hónapban Svájcban rendezendő békecsúcstalálkozóra.

A román elnök nyitott a Patriot-rakétarendszer Ukrajnába küldésére. Klaus Iohannis azután nyilatkozott újságíróknak, hogy Washingtonban tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel.

A britek és a NATO álláspontja szerint a háborút mindaddig folytatni kell, amíg azt Ukrajna nem nyeri meg. Magyarország ezzel nem ért egyet - közölte a külgazdasági és külügyminiszter Londonban. Szijjártó Péter brit kollégájával, David Cameronnal tárgyalt.

London kiutasította az orosz védelmi attasét, és korlátozzák az orosz diplomaták tartózkodási időtartamát. A britek tájékoztatása szerint az orosz attasé valójában az orosz katonai hírszerzés tagja volt.

Izrael megnyitotta Kerem Shalomnál a Gázai övezet fő áruforgalmi átkelőhelyét a humanitárius segélyek bejuttatásához. A Gázai övezetet Egyiptommal összekötő rafahi határátkelő palesztin szakasza azonban továbbra is zárva van. Izrael eközben folytatja a katonai offenzívát Rafahban.

Szlovák rendőrség szerint inkább kibertámadás, mint valódi fenyegetés volt a tegnapi bombariadó-sorozat. Az összes érintett helyszínt átvizsgálták, de sehol sem találtak robbanószerkezetet.

Újabb politikusokat támadtak meg Németországban. A német szövetségi és állami miniszterek kedden megegyeztek, hogy szigorúbb büntetést kell kiszabni az ilyen jellegű erőszakos bűncselekmények esetében.

Az átfogó stratégiai partnerség elmélyítéséről és megerősítéséről írt alá közös nyilatkozatot Szerbia és Kína. A szerb és a kínai elnök belgrádi tájékoztatóján Aleksandar Vucic kiemelte, az utóbbi 3 évben Kína volt a legnagyobb befektető Szerbiában.

Első futómű nélkül landolt egy Boeing az isztambuli repülőtéren. A FedEx Airlines egyik Boeing 767-es teherszállító gépe a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről szállt fel. A pilótának a landoláskor sikerült a kifutópályán tartania a gépet.

Idén is Spanyolország kapta a legtöbb kék zászló elismerést strandjai állapotáért. Spanyolország 30 éve végez folyamatosan az élen. Idén Görögország és Törökország követi a sorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×