eur:
393.13
usd:
361.09
bux:
72112.26
2024. július 15. hétfő Henrik, Roland
Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselője (b) és Róna Péter közgazdász, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője (j) a Róna Pétert az Európai Parlamentbe! - Elstartol a Jobbik-Konzervatívok kampánya címmel tartott sajtótájékoztatón a Lehel téren 2024. április 20-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

A Jobbik is leadta az ajánlásokat az EP-választáshoz

A Jobbik-Konzervatívok képviselői is leadták a párt európai parlamenti (EP-) választáson való indulásához szükséges ajánlásokat a Nemzeti Választási Irodán (NVI) péntek délután.

Az ezt bejelentő sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, a párt európai parlamenti képviselője elmondta: a szükséges 20 ezernél több, legalább 23 ezer szignót nyújtottak be hitelesítésre a választási szerveknek.

A politikus arról beszélt: az aláírásgyűjtés kéthetes időszakában arra törekedtek, hogy aktivistáik, önkormányzati és országgyűlési képviselőik minél több polgárral találkozzanak és beszélgessenek.

Hangsúlyozta: tragikus a közélet állapota, a magyar emberek nehéz helyzetben vannak, ám megvan bennük az igény arra, „hogy szakmai programokkal kínáljunk alternatívát a Fidesz rendszeréhez képest”.

Róna Péter, a párt EP-listavezetője hangsúlyozta: Brüsszelbe kijutva hármas cél vezérli majd munkáját. Szeretné elérni, hogy Magyarország teljes jogú tagja maradjon az Európai Uniónak, akárcsak azt, hogy – a nekik közvetlenül juttatott uniós forrásokon keresztül – erősítsék az önkormányzatokat, a magyar fizetéseket pedig zárkóztassák fel az európai bérekhez.

Címlapról ajánljuk
„Minden nap szekálták” Trump feltételezett támadóját
Tudósítónktól

„Minden nap szekálták” Trump feltételezett támadóját

Az amerikai republikánus jelöltállító konvenció helyszínére indult el Donald Trump, aki ellen sikertelen merényletet kísérelt meg egy fiatal fegyveres szombaton. Az FBI szerint magányos támadó volt. Közben komoly bírálatok érték az elnöki testőrséget.

Euro 2024 - számadás: A spanyolok végigverték Európa elitjét

A torna legjobb csapata diadalmaskodott a 2024-es Európa-bajnokságon, a spanyol válogatott mind a hét mérkőzését megnyerte a tornán. Ritka menetelés végén ült fel a trónra: legyőzte, illetve kiejtette a rendező német csapatot, az előző torna két döntősét, a francia és az olasz válogatottat, s a legnagyobb esélyesek közé sorolt francia csapatot, a horvát, az albán és a georgiai együttest.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 15. 08:10
×
×
×
×