eur:
394.91
usd:
366.98
bux:
71487.98
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hivatalában 2020. január 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tanúként hallgatta meg az ügyészség Magyar Pétert

Négy órát töltött a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen Magyar Péter. Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje a Schadl-Völner ügyről beszélt az őt meghallgató ügyészeknek, majd pedig a sajtónak.

Szerda délelőtt tanúként hallgatta meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férjét. A több mint négyórás meghallgatás után a jogász, aki március 15-én politikai mozgalmat indított, azt mondta, két, korrupciós gyanút megfogalmazó Facebook-posztja miatt idézte be a nyomozóhatóság.

A meghallgatás után Varga Judit volt férje azt mondta, közölte az ügyészekkel, hogy a Schadl György és Völner Pál bukását okozó vesztegetési ügyben a kormánynak még a gyanúsítottak őrizetbe vétele előtt tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés folyik, és erről tájékoztatták már akkor, fél évvel a meggyanúsítása előtt Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettest is.

Magyar Péter az ügyészség épülete előtt azt is állította, hogy "Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre és manipulálták az ügyészségi iratokat, ami annyit jelent, hogy kivettek belőle dolgokat, vagy kihúztak belőle dolgokat, vagy megmásították benne a dolgokat". Ezzel kapcsolatban azt is kijelentette, hogy az állításait hangfelvételekkel tudja bizonyítani, amelyeken több kormánytag is szerepel, de azt nem mondta meg, hogy kik. Állítása szerint a hangfelvételek hónapok óta rendelkezésére állnak, és ő készítette őket a családja védelme érdekében.

Március 26-ra újabb tanúkihallgatásra hívták be, ígérete szerint akkor bemutatja majd az ügyészeknek a rendelkezésére álló bizonyítékokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

Nem is gondolnánk, mi okozza a legtöbb halálesetet a világon

A világ néhány nagy kihívását jelentős figyelem övezi. A klímaváltozásról, a háborúkról és a bevándorlás kérdéseiről folyamatosan kapunk híreket, és ezekre a területekre hatalmas összegeket áldoznak az államok és a filantrópok. Más jelentős problémák, például a tuberkulózis és a táplálkozás kérdése kevesebb műsoridőt, figyelmet kap a médiában, de a nagy globális prioritások közé számítanak, és forrásokat is elkülönítenek ezekre a célokra. Még az úgynevezett elhanyagolt trópusi betegségekkel (neglected tropical diseases, NTD) – mint a veszettség, a folyami vakság és a lepra, amelyek évente 200 ezer ember halálát okozzák a szegényebb országokban – is külön programok keretében foglalkozik a WHO. Van azonban egy olyan probléma, amelyről keveset vagy semmit sem hallunk, miközben több mint egymilliárd embert érint, és amit nagyon hatékonyan lehetne kezelni. Joggal nevezhetnénk ezt az elhanyagolt óriási betegségnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×