eur:
396.43
usd:
370.82
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Forrás: Wikimédia

Avason az erkélyről lövöldöztek

Nem tudni, hogy mire céloztak.

Hétfőn jelent meg egy poszt a közösségi médiában arról, hogy egy Hajós Alfréd utcai társasház erkélyén két személy fegyvernek látszó tárggyal áll. A posztoló szerint lövöldöztek is, de miután rájuk szólt, bementek a lakásba − írja a boon.hu.

Az eset után többen felháborodtak. Voltak, akik azt írták, hogy valószínűleg a madarakat próbálták ilyen módon „ritkítani”. Olyanok is akadtak, akik a négylábú kedvenceiket féltették.

Egy kommentelő feljelentést tett az ügyben. A portálnak név nélkül nyilatkozott.

„A puska állásából következtettem arra, hogy madárra lőhettek. A hölgy, aki feltette a posztot konkrét lövést is hallott”
– mondta.

Aláhúzta: az ilyen cselekmény állatkínzásnak minősül, mivel hacsak egy galambra is lőtt az is gerincesállat. Azt is elmondta, ha nem bizonyítható, hogy állatra lőtt, akkor szabálysértést követett el az ismeretlen személy, mert közterületre lőtt. A közelben egyébként óvoda és iskola is található.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Új európai parlamenti frakció jöhet, Orbán Balázs is megszólalt

Új európai parlamenti frakció jöhet, Orbán Balázs is megszólalt

A Politico értesülései új európai parlamenti frakció alapításában gondolkodik a Fidesz, a Jaroslaw Kaczynski vezette korábbi lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS), Andrej Babis volt cseh miniszterelnök pártja, az ANO, továbbá az előző szlovén kormányfő, Janez Jansa pártja, a Szlovén Demokrata Párt. Eközben Babis korábbi cseh kormányfő már bejelentette az új frakció létrehozását, míg Orbán Balázs, Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikai tanácsadója úgy fogalmazott a 444-nek, hogy van esély arra, hogy összeáll a csoport.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×