eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Closeup woman filling form of Individual Income Tax Return,
Nyitókép: pcess609/Getty Images

Fontos határidő közeleg az szja-bevallásokkal kapcsolatban

Hétfőig küldhetik el kérelmüket a NAV-nak az szja-bevallási tervezet postázását illetően azok, akiknek nincs KAÜ-azonosítója.

Idén is kérhetik a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az szja-bevallási tervezet postázását mindazok, akiknek nincs KAÜ-azonosítója (például ügyfélkapu, elektronikus személyazonosító igazolvány, telefonos vagy arcképes azonosítás) és nem is szeretnének élni az online ügyintézés lehetőségével. Ehhez nem kell mást tenni, mint például

SMS-ben elküldeni a NAV-nak az adóazonosító jelet és születési dátumot tartalmazó kérelmet március 18-áig.

A NAV közleményében emlékeztet, hogy idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik, így a munkavállalóknak, őstermelőknek, áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak is készül tervezet, ami legkésőbb március 15-étől elérhető – legegyszerűbben a NAV eSZJA-oldalán vagy Ügyfélportálján.

Akinek nincs KAÜ-azonosítója, többféle módon is kérheti a tervezet postázását:

  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJA szóköz adóazonosítójel szóköz születési év, hónap és nap megadása,
  • a NAV honlapjáról elérhető webűrlapon,
  • levélben,
  • a BEVTERVK formanyomtatványon,
  • telefonon, a 1819-es hívószámon,
  • személyesen, az ügyfélszolgálatokon.

A kérelem nyomán az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen, április 30-áig küldi el postán.

Aki lecsúszik a március 18-ai határidőről, május 21-éig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról ugyancsak az említett felületeken elektronikusan és hagyományosan, papíron is lehet rendelkezni – május 21-éig. Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is eddig van lehetőség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×