eur:
393.77
usd:
364.67
bux:
71899.01
2024. július 4. csütörtök Ulrik
fotó:ügyészség
Nyitókép: ügyészség

Ezekből a gyógyszerekből ezentúl nem nagyon lesz itthon hiány

A nagykereskedőknek egy havi mennyiséget kell tartaniuk a meghatározott hatóanyagokból készített gyógyszerekből.

Megjelent a Magyar Közlönyben a belügyminiszter rendelete a stratégiai gyógyszerlistáról. Annak mellékletében 312 olyan stratégiai gyógyszerhatóanyagot sorolnak fel, amelyek szükségesek a magyarországi betegellátás biztonságos fenntartásához − írja a 24.hu.

Pintér Sándor döntése értelmében a stratégiai gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó termékekből a nagykereskedőknek folyamatosan rendelkezniük kell a megelőző 12 hónapban értékesített mennyiség 1/12 részét elérő készlettel.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központnak (NNGYK) a honlapján kell majd közzétennie a hatóanyaghoz tartozó, magyarországi forgalomban lévő gyógyszereket. „SH” jelzéssel kell jelölni a Magyarországon előállított gyógyszereket, „S” jelzéssel a magyarországi gyártóhellyel rendelkező gyártók gyógyszereit.

Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn megjelent rendelete a kihirdetését követő 60. napon lép hatályba, az NNGYK közleményének pedig a rendelet hatálybalépését követő hónap első napján kell megjelennie.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×