eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Megvan a Kúria kegyelmi ügy miatt folytatott vizsgálatának eredménye

Azt vizsgálták, hogy szabályos volt-e, hogy a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóiratban megjelent a kegyelmi ügy kirobbanásához vezető határozat.

Varga Zs. András, a Kúria elnöke a múlt héten felfüggesztette a folyóirat szerkesztését és kiadását, és belső vizsgálatot indított, hogy tisztázza a kegyelmi ügyet kirobbantó döntés közzétételének körülményeit. Mint ismert, a Kúriai Döntések és Bírósági Határozatok című szakmai folyóiratban egy vidéki ügyvéd akadt rá a K. Endrének kegyelmet adó döntésre.

"A vizsgálat eredményeként megállapítható, hogy a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóirat 2024/1. számában megjelent 3. sorszám alatti határozat közzététele szabályos volt, és megfelelt a több évtizedes szakmai szerkesztési és közzétételi elveknek" – olvasható a kúriai vizsgálati jelentésben. A vizsgálat dokumentációját közzétették a Kúria honlapján, amihez egy elnöki tájékoztatót is hozzáfűztek - vette észre az Index.

A tájékoztatóban Varga Zs. András, a Kúria elnöke arról ír, hogy az ügyet kirobbantó 444.hu által felvetett kérdések miatt rendelte el a vizsgálatot, és függesztette fel a lap szerkesztését is.

"A Kúria elnökeként nem vagyok tagja a szerkesztőbizottságnak, ezért a kérdésekre saját tapasztalataim alapján nem tudtam válaszolni. A válaszokat csak igazgatási vizsgálat alapján tudom megadni. A vizsgálat a szerkesztés felfüggesztését természetszerűleg vonta maga után" – írta az elnök.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×