eur:
386.71
usd:
358.3
bux:
69070.65
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác
Nyitókép: Getty Images/

Minden sofőrnek fontos közlés az M7-esen történt halálos tömegbaleset kapcsán

Negyven kocsi törhetett össze - ezek üzemben tartóinak, illetve a közvélemények is érdekes lehet a Mabisz közlése.

Vasárnap hajnalban a sűrű köd és talán egy közeli tűzeset füstje miatt kialakult rossz időjárási és látási viszonyok miatt több tucat autó ütközött össze az M7-es autópályán, mindkét irányban. A balesetben egy ember meghalt és 18-an megsérültek, ketten még intenzív osztályon vannak.

"A gépjárművek utasai minden esetben vétlen károsultnak minősülnek, akik a felelősség kérdésétől függetlenül, teljes kártérítésre jogosultak annak a járműnek a biztosítójától, amelyben ültek" - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége. Hozzátették: a magyarországi biztosítók a hivatalos rendőrségi jelentések alapján kezdik meg a tömeges balesetek rendezését.

Azt javasolják a károsultaknak, hogy a minél gyorsabb ügyintézés érdekében azok, akik rendelkeznek Casco biztosítással, a saját biztosítójuknál jelentkezzenek kártérítési igényeikkel. Azokban az esetekben, ha a kötelező felelősségbiztosítást kívánják igénybe venni a baleset résztvevői, és a felelősséget egyértelműnek gondolják, ott a károkozó biztosítójánál jelentsék be a történteket. Ha pedig valamelyik helyszínen nem egyértelmű a felelősség kérdése, akkor a baleset résztvevői a MABISZ-hoz fordulhatnak. A szövetség befogadja kártérítési igényeiket, elvégzi a kárfelmérést és a hivatalos iratok beérkezését követően továbbítja az iratokat a rendezésben illetékes biztosítóhoz.

Címlapról ajánljuk
Elemzés: Európa két évtized alatt megduplázta a Kínától való függését

Elemzés: Európa két évtized alatt megduplázta a Kínától való függését

Az Európai Unió és Kína közötti kereskedelmi forgalom a hatszorosára növekedett az elmúlt húsz évben – mondta az InfoRádióban a Nézőpont Intézet gazdasági elemzője. Talabér Krisztián arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság tavaly 11 milliárd euró értékben importált termékeket Kínából, míg az export elérte a másfél milliárd eurót.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Alaposan megkeverte a kártyákat Putyin: váratlan húzása évekig tartó háborút vetít előre

Alaposan megkeverte a kártyákat Putyin: váratlan húzása évekig tartó háborút vetít előre

Miután újraválasztották és beiktatták Vlagyimir Putyin orosz elnököt, az alkotmány szerint új kormány kinevezésére kerül sor. Bár a miniszterelnöki pozíciót továbbra is Mihail Misusztyin foglalja el, és a kormány legtöbb tagja a helyén maradt, történt egy fontos váltás, ami különösen az ukrajnai háború szempontjából hozhat jelentősebb változásokat: távozik az eddigi védelmi miniszter, Szergej Sojgu, helyébe pedig a közgazdász végzettségű Andrej Belouszov kerül. Mit jelent ez a csere a háború kilátásait illetően? – az alábbiakban erre a kérdésre keressük a választ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×