eur:
387.2
usd:
359.36
bux:
68978.91
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác
Nyitókép: Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Halálos áldozat - "balesetcunami" az M7-esen Velencénél, pályazár, terelés mindkét oldalon

Több baleset is történt az M7-es autópályán, a Velencei-tó térségében.

(Újabb cikkünk a témában, helyszíni videóval, itt érhető el!)

A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében, két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. Itt a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést.

A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt.

Ezekhez a székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti és a siófoki hivatásos tűzoltók, valamint a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai és a pázmándi önkéntes tűzoltók vonultak ki - közölte a katasztrófavédelem.

Az Útinform közölte, hogy az egyik baleset súlyos, ami a főváros felé vezető oldalon Pákozdnál, míg Letenye irányába a kápolnásnyéki kihajtónál leterelik a forgalmat. Megjegyezték, a balesetet már a 30-as kilométernél lévő martonvásári kihajtónál letérve, a 7-es főúton is el lehet kerülni.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkaptiányság közlése (és a forgalmi helyzetet megjelenítő alkalmazások, oldalak tanúsága szerint) mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

Frissítés: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője elmondta: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik. Az autópálya-fenntartó MKIF a Facebook-oldalán azt közölte, hogy

a balesetnek halálos áldozata van.

Az autópályán Velencénél több szakaszon is rosszak a látási viszonyok, néhol alig 100 métert lehet belátni. Mint az Infostart is megírta, vasárnap reggelre visszatért a ködös idő.

Folyamatosan frissülő információk az Útinform oldalán!

Címlapról ajánljuk
Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×