eur:
394.83
usd:
367.81
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Gidrán típusú, támogató feladatú páncélozott jármű, az első tíz egyike a 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában az érkezés napján 2021. február 11-én. A török gyártótól hamarosan további negyven jármű érkezik Tatára.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Embert a vasra - toborzó programokat tart ma a honvédség

Három helyszínen is várja a honvédség az érdeklődőket szombaton - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Szombaton este 7 óráig várja az érdeklődőket a tatai Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár Vértesszőlősön és Tatabányán. A vértesszőlősi autópálya-parkolóban és a tatabányai Omega Plázához települtek ki a katonák.

A Budapesten és környékén lakók Csepelen a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiánál szombaton 8 órától 16 óráig találkozhatnak a harci eszközökkel - tették hozzá.

A toborzó nap során a látogatók nem csupán a megújuló hazai tüzérség XXI. századi eszközét ismerhetik meg, de megtekinthetik a Gidrán harcjárművet, találkozhatnak az eszközökön szolgáló katonákkal, első kézből kaphatnak információt a katonai szolgálatról - közölte a tárca.

Úgy folytatták, hogy a HM és a Magyar Honvédség "Embert a vasra!" kampánya február 12-ig a tatai dandárnál dübörgő Panzerhaubitze (PzH) 2000 önjáró löveg kezelésére toboroz: várja azokat a leendő katonákat, akik nemcsak a katonai pálya iránt érdeklődnek, hanem egy óriási "nehézbombázót" akarnak megszelídíteni, és részesei akarnak lenni az egyre ütőképesebb magyar honvédség modernizációjának.

"A kiemelt feladathoz kiemelt bérezés jár, a leendő tüzérek kezdő illetménye bruttó 737 ezer forint, már a kiképzés első napjától" - fogalmaztak.

Az érdeklődők online felületen, toborzó irodákban is jelentkezhetnek tüzérnek február 12-ig.

Azokat is várja a honvédség, akik a bevonulás napján kapnak kedvet, az ő fogadásukra is készen állnak Tatán február 12-én - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Növekszik az oltásellenes szülők száma, és egyre több támadás éri a gyermekorvosokat a kötelező oltások beadása miatt – figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A kamara tucatnyi olyan esetről értesült, amikor szülők egy erre alakult szervezet segítségével pert indítottak orvosok ellen. Havasi Katalin, a Gyermekorvosok Társaságának főtitkára szerint a csecsemőkori kötelező oltások bevezetése előtt minden ötödik gyermek meghalt egyéves kora előtt - számolt be a RTL.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×