eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: David De Lossy/Getty Images

Fontos változás történt, erről minden vadásznak tudnia kell

A vadászvizsga írásbeli részének tesztkérdései közül csaknem félszáz módosult, továbbá a szóbeli rész tételsora is frissült.

Az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) – az Agrárminisztériummal egyeztetve – az elmúlt időszak jogszabályi változásaihoz igazodva frissítette a vadászvizsga írásbeli kérdéseit – írja az agroinform.hu.

A tesztkérdéseket a vadászkamara gondozásában megjelenő, A vadászvizsga írásbeli tesztkérdései és képanyaga című kötet tartalmazza. A legutóbbi, tavalyi kiadáshoz képest 47 kérdés módosult az 1106-ból.

A jelentkezőket 2024. január 19-e óta már az új kérdések alapján vizsgáztatják, továbbá ugyanettől a naptól kezdve már az online vadászvizsga teszt is az új adatbázist használja.

A frissített kiadás várhatóan az év első hónapjaiban jelenik meg, addig az OMVK által összeállított, bárki számára letölthető változásjegyzéket lehet tanulmányozni. Minden további részletről a vadászkamara honlapján lehet tájékozódni.

Lényeges információ az érintettek számára, hogy január 19-étől néhány ponton változott a vadászvizsga szóbeli részének tételsora is, amely itt érhető el.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×