eur:
393.08
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A Járóbeteg Irányítási Rendszer sorszámhúzó kioszkja a rendszerről és az időpontfoglalásról tartott sajtótájékoztatón a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban 2024. január 19-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

JIR: a cél, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várni az orvosnál

Az országos Járóbeteg Irányítási Rendszer feladata, hogy a várakozási idő a betegek számára minél jobban csökkenjen, és minél hamarabb orvosi ellátáshoz jussanak – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban elmondta: a novembertől már országszerte kilencven járóbeteg-szakrendelésen elindult rendszer feladata, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) keretein belül működő Egészségablak új funkciójaként segítse a betegek mielőbbi ellátását.

Hozzátette, hogy a JIR segítségével kapnak a betegek a szakrendelésekre időpontot, ami megjelenik az egészségablak mobilalkalmazásban is. Jobban szervezhető a betegek eljutása így az orvoshoz, mert

a rendszer azt szeretné elérni, hogy „amikor bent van az orvos a rendelőben, akkor legyen mindig beteg is”

– fűzte hozzá az államtitkár.

A rendszert folyamatosan bővítik a jövőben, így várhatóan már az idén lehetővé válik az időpontfoglalás az Egészségablak mobilalkalmazáson keresztül – mondta Rétvári Bence.

Kistarcsa, 2024. január 19.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Tóth Tibor, a rendszer orvosszakmai vezetője az országos Járóbeteg Irányítási Rendszerről és időpontfoglalásról tartott sajtótájékoztatón a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban 2024. január 19-én.
MTI/Mónus Márton
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Tóth Tibor, a rendszer orvosszakmai vezetője az országos Járóbeteg Irányítási Rendszerről és időpontfoglalásról tartott sajtótájékoztatón a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban. MTI/Mónus Márton

Hozzátette, a betegek továbbra is tudnak majd időpontot foglalni telefonhívással. A foglalások azonban a jövőben megjelennek egy országos rendszerben, így remélhetőleg kiegyenítődik a rendelők kihasználtsága – fűzte hozzá a BM államtitkára.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×