eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Váratlan fordulat a zöld rendszámok ügyében – megszólalt a kormány

Fellélegezhetnek a zöld rendszámos tölthető hibridek tulajdonosai.

Felröppentek a pletykák a múlt héten arról, hogy az idei év második félévétől elkezdenék megvonni a tölthető hibrid járművek zöld rendszámát. Ez az elképzelés hosszabb ideje körvonalazódik állami oldalról: öt éve az átdolgozott Jedlik Ányos Terv ben már szerepelt az a javaslat, hogy a magas károsanyag-kibocsátású, nagy tömegű plug-in hibrid hajtású autók veszítsék el a zöld rendszámukat. Tavaly októberben pedig ki is került az Építési és Közlekedési Minisztériumból egy ilyen tartalmú előterjesztés. Az intézkedés egyébként a zöld rendszámos autók közel felét érintené.

A villanyautosok.hu oldal rá is kérdezett a friss pletykákra a tárcánál, ahonnan azt a választ kapta, hogy jelenleg nincs napirenden ez a téma az Építési és Közlekedési Minisztériumnál.

Ha hagyományos rendszám kerülne - például a következő műszaki vizsgáktól - a zöld rendszám helyett ezekre az autókra, akkor elesnének

  • az ingyenes parkolás lehetőségétől (abban a néhány városban, ahol ezt még a helyi döntéshozók nem vonták meg)
  • a mentességtől a cégautó-adó, a teljesítményadó, tulajdonosváltás esetén a vagyonszerzési illeték, külföldről használtan behozott jármű esetében pedig a regisztrációs díj alól.

Tavaly év végi adatok szerint több mint 80 ezer környezetkímélő, zöld rendszámmal rendelkező jármű fut Magyarország útjain, ebből a konnektorról tölthető hibrid járművek közel 35 ezres darabszámot képviselnek. És vannak köztük tekintélyes számban olyan plug-in hibridek, melyek 3000 köbcentiméteres motorral, illetve közel 700 lóerővel rendelkeznek.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×