eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Hamász fegyveresei egy gázai alagútban. Forrás: X / World Watcher for Peace
Nyitókép: Forrás: X / World Watcher for Peace

A Hamásznak a mecsetek sem szent helyek

Mecsetek alatt bukkantak újabb alagutakra az izraeli katonák a palesztinok lakta Gázai övezetben

Az egyik alagút lejáratára az övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz egyik mecsetében találtak rá, ez a beszámoló szerint a Hamász palesztin szélsőséges szervezet Nukba nevű kommandós egységének katonai bázisához vezetett. Az izraeli katonai szakértők szerint terrorista célokra, azaz harcok lebonyolítására és fegyverek átadására használták a létesítményt.

Az izraeli csapatok megsemmisítették az alagutat és a parancsnokságot. A hadsereg szóvivője elmondta, hogy egy másik mecsetnél is alagutat és egy rakétavetőt találtak, az alagútban pedig számos megfigyelő- és harci állást.

A Hamász felügyelte gázai egészségügyi minisztérium csütörtökön bejelentette, hogy az izraeli hadsereg gázai hadműveletének kezdete óta 21 320-an meghaltak és 55 603-an megsebesültek az övezetben. Csak az elmúlt napon kétszáztízen vesztették életüket. Az evakuáltak száma elérte az 1,9 milliót.

Az izraeli hadsereg adatai szerint szerda óta negyvenkilenc katona sebesült meg a harcokban,

ebből huszonhárman a Gázai övezetben. Utóbbiak közül hárman súlyosan, négyen közepesen, tizenhatan pedig könnyebben sebesültek meg, míg az övezeten kívül négyen súlyosan, kilencen közepesen és tizennégyen könnyebben. A Gázai övezetben a szárazföldi hadművelet kezdete óta 921 katona sebesült meg.

A hadsereg arról is hírt adott, hogy csütörtök délután Libanonból pilóta nélküli repülő hatolt be Izrael területére, de lelőtték. Emiatt Haifától északra a tengerparti városokban, köztük Akkóban megszólaltak a légvédelmi szirénák. Szintén légiriadó volt a libanoni határ keleti részén, Kirjat-Smónában, miután Izraelre irányzott drónt észleltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×