eur:
385.5
usd:
354.99
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Facebook/Pest vármegyei rendőrség

Drámai események az M3-as autópályán, megállt egy csecsemő szíve

Az M3-as autópályán szaladt oda egy kétségbeesett apuka a rendőrökhöz segítséget kérve - alig hat hetes babájának megállt a szíve.

A Pest vármegyei rendőrség számolt be a közösségi oldalán egy drámai esetről: a bagi lehajtónál szaladt autópályás kollégájukhoz csütörtökön egy kétségbeesett apuka. Alig hat hetes gyermekét tartotta karjában. A pici nem lélegzett.

Mint írták, Kovács Márk zászlósban a mozdulatlan fiúcska láttán szerencsére csak egy pillanatra állt meg az ütő, aztán mentőt kért a helyszínre. Az Országos Mentőszolgálat mentőhelikoptert és további segítséget is riasztott, miközben telefonon adta az újraélesztési feladatokat.

"Márk és az apuka versenyt futottak az idővel, szavak, gondolkodás és megállás nélkül tették, amit a mentésirányító mondott: arcot, szájat fújtak, mellkast dörzsöltek. Egészen addig, amíg néhány perccel később meg nem hallották a tonnás követ vállukról legurító gyermeksírást! A világ összes férfija közül minden bizonnyal ők örültek a legjobban ezeknek a hangoknak és azt kívánták, a fiatalúr soha ne hagyja abba!" - számoltak be az eseményről.

Az M3-ason leszálló mentőhelikopter orvosa megvizsgálta a babát, majd kórházba vitték.

A hős életmentő rendőr még mindig könnyekig hatódik az eseményektől: "azóta többször is megkönnyezte azt a boldogságot, bár akkor az a 9 perc egy örökkévalóságnak tűnt. Pedig úgy volt, talán nem is tud aznap szolgálatba lépni, mert beteg gyermekeire vigyázott volna, de az egyik nagymama beugrott helyette, így munkába ment..." - idézték fel a Facebookon.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×