eur:
394.57
usd:
366.86
bux:
71914.08
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Ilyen sem volt még a lakossági napelempiacon

December elejéig meghaladta a 250 ezret a legfeljebb 50 kilowattos kiserőművek száma Magyarországon, csak idén többet telepítettek belőlük, mint amennyit 2020-ig összesen.

Mint az Energiaügyi Minisztérium a Facebookon közölte, az évtized elejéhez képest négyszer több napelemes rendszer üzemel a hazai háztetőkön. A bővülés különösen ahhoz képest látványos, hogy a korábbi várakozás 2030-ra valószínűsítette a 200 ezres szint elérését.

A Mavir adatösszesítése szerint

az ipari naperőműparkokkal együtt már az 5600 megawattot közelíti a hazai fotovoltaikus beépített teljesítmény.

Az EM jelezte: 2022 rekordév volt e téren Magyarországon, tavaly múlta felül először az 1 gigawattot az éves gyarapodás. Idén garantált az újabb csúcsdöntés, mert a tizenegy hónap alatt tapasztalt növekedés már több mint másfélszerese a múlt évinek - írták.

A kormány a januárban induló Napenergia Plusz Programmal segíti a családokat a zöldenergia termelésében és későbbi fogyasztásra eltárolásában. A 75 milliárd forintos keretösszegű felhíváson ingatlanonként legfeljebb 5 millió forint nyerhető el energiatárolót is tartalmazó modern napelemes rendszerek létesítéséhez - emlékeztetett az Energiaügyi Minisztérium.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 15:41
×
×
×
×