eur:
394.82
usd:
367.72
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Rheinmetall Press

Hivatalos: Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt

Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt – jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló szerződést.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, a szerződés keretében a Rheinmetallal, „nagy németországi fegyveripari konszern partnerünkkel közösen fogjuk fejleszteni azt a csúcstechnológiás, legmodernebb generációs harckocsit, amit Panther néven fogunk piacra vezetni közösen a németekkel, amikor a fejlesztés megtörténik”.

A miniszter szerint ez Magyarországnak nagyon komoly előnyökkel jár, hiszen olyan fejlesztési ágba kapcsolódik be, ami az igazán komoly, erős országok privilégiuma.

Közölte, hetven magyar mérnök fog dolgozni a projekten éveken keresztül, „a zalaegerszegi gyárunk fogja a keretet biztosítani ehhez az együttműködéshez”, és ezen keresztül nagyon komoly védelemipari fejlesztés valósul meg Magyarországon.

„A magyar emberek védelmét a legmodernebb eszközökkel biztosítjuk” – áll a videó mellett olvasható bejegyzésben Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Kicsit kezd magára találni Amerika

Kicsit kezd magára találni Amerika

A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthattuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő volt a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően. A tengerentúlon kisebb mozgások voltak megfigyelhetőek a nyitáskor, a Tesla azonban nagyot emelkedik a holnapi értékesítési adatok előtt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 21:46
×
×
×
×