eur:
394.9
usd:
367.72
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (j) és Ana Brnabic szerb kormányfő kezet fog kétoldalú megbeszélésük előtt Brüsszelben 2023. december 13-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: nem tisztességes, hogy Brüsszel lassítja a Nyugat-Balkánnal való tárgyalásokat

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelben kétoldalú megbeszélést folytatott Ana Brnabić szerb kormányfővel

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte: a tárgyaláson, amelyen részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter is, méltatták a két ország kiváló politikai és gazdasági kapcsolatait és az elmúlt időszak közös fejlesztéseit, külön kiemelve a felújított Szeged-Szabadka vasútvonal üzembe helyezését.

Orbán Viktor kifejtette: nem tisztességes, hogy míg Brüsszel Ukrajna esetében indokolatlanul kivételeket tenne, gyorsítaná az EU-csatlakozás folyamatát, addig a Nyugat-Balkán országai esetében indokolatlanul lassítja a tárgyalásokat.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×