eur:
394.59
usd:
365.62
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Close up of female hands using modern smartphone at home at night
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Feltörték több ezer Simple-felhasználó fiókját – megszólalt az OTP

A csalók nem tudtak fizetni az applikációban rögzített bankkártyákkal, így a bank szerint nem történt anyagi kár.

Nem OTP-s felületeken keresztül eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal, robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját feltörték digitális adattolvajok, és megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket – közölte a pénzintézet az elmúlt este.

A bank a Telex megkeresésére azt írta, hogy „az alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában a feltört fiókokból fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt”. Hozzátették: a Simple az érintett fiókokat haladéktalanul blokkolta, a helyreállításról és a szükséges tájékoztatásról hamarosan gondoskodunk”.

Ismeretes, a Simple egy OTP által készített telefonos alkalmazás, ami egy helyre csoportosít több lehetséges szolgáltatást: többek között parkolójegyeket, autópálya-matricákat, mozijegyeket, menetjegyeket is lehet vele vásárolni.

A Simple felületén blokkolt felhasználók a bankkártyáikat az applikáción kívül zavartalanul használhatják. A csalókat feljelentették, a feltört fiókok biztonságos visszaállításáról pedig gondoskodik a Simple a bank közleménye szerint.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Az utóbbi évek nagy sikereinek hatására megnőttek a szurkolói elvárások a magyar labdarúgó-válogatottal szemben, Svájc ellen azonban szembejött a fájdalmas valóság – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a helyén kell kezelni a magyar csapat Eb-szereplését, Marco Rossit pedig képesnek tartja arra, hogy újra nagy eredményeket érjen el.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×