eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a fővárosi önkormányzat és civil szervezetek, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Szabadság! Érted. címmel tartott budapesti ünnepi demonstrációján az Oktogonnál 2023. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Karácsony Gergely "rákosdubajozva" visszaszólt Lázár Jánosnak

Budapesten egyetlen olyan fejlesztés sem történhet, amikor egy beruházó érdeke felülírja a budapestiek érdekét - jelentette ki Budapest főpolgármestere rendkívüli sajtótájékoztatón. Ezen Lázár János szavaira reagált.

Karácsony Gergely a Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői, a rákosrendezői fejlesztésekről tartott tájékoztatójára reagálva úgy fogalmazott, "történelmi jelentőségű társadalmi párbeszédet folytatnak" a kormánnyal a területre tervezett beruházásról.

A főpolgármester egyetértett a miniszterrel abban, hogy Rákosrendező rendkívül értékes terület, és abban is, hogy nem feltétlenül lenne szükség még egy olyan magas épületre Budapesten, mint a MOL-torony.

Karácsony Gergely szerint a területen olyan beruházásokra van szükség, amelyek a budapestiek érdekét szolgálják. A főpolgármester a földalatti vasút meghosszabbítását, a vasúti fejlesztéseket, illetve lakóingatlanok építését említette.

Budapesten "lakásínség" van, és az ezen a területen felépíthető lakóingatlanokkal ez enyhíthető lenne, ezért a területen zöld beruházás keretében létrejövő lakóövezet megvalósulását támogatják, melynek keretében úgynevezett "természetközeli lakható, élhető területet hoznának létre" - mondta.

A főváros ugyanakkor semmilyen olyan beruházást nem támogat, amely a világörökség részét képező Hősök tere, illetve az Andrássy út, valamint más világörökségi védelem alatt álló épületek látványát rontaná

- tette hozzá.

Hangsúlyozta, nyitottak a befektetésekre, de magas toronyházak esetleges felépítését elutasítják.

A főpolgármester szerint "joggal lehet félni attól, hogy a beruházó érdekei kerekednek felül", ezért akarják, hogy a főváros beleegyezése nélkül semmilyen budapesti beruházás ne valósulhasson meg.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×