eur:
395.01
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Stég Balatonfenyves közelében 2019. november 22-én. A  jogszabály szerint a stégek október 31-ig maradhatnak a vízben, mert később balesetveszélyesek lehetnek, ha befagy a Balaton.
Nyitókép: MTI/Varga György

Új ellenséget találtak a Balaton védelmében

A jövőbeni tervek közt szerepel a balatoni illegális feltöltések elbontása is - hangzott el a Balatoni Szövetség közgyűlésén.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője a közgyűlésen arról is beszélt, hogy eddig rengeteg cölöpöt, víz alatti akadályt távolítottak el a mederből.

Csonki István arról is beszámolt, hogy komoly fizikai erő és anyagi forrás kell az engedély nélküli stégek elbontására, eltávolítására. Közölte azt is, hogy idén még lesz egy akciója a vízügynek Balatonmáriafürdőn.

Csonki István kérte a közgyűlés résztvevőit, hogy támogassák a vízügy forráshoz jutását többféle fontos vízgazdálkodási célra, amelyek közt említette az engedély nélküli feltöltések elbontásának megkezdését is - írja a hirbalaton.hu.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×