eur:
397.21
usd:
356.55
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Faágakra fagyott jég Fonyódon, a Balaton-parton 2021. február 12-én.
Nyitókép: Faágakra fagyott jég Fonyódon, a Balaton-parton 2021. február 12-én. MTI/Varga György

Már ónos esőre figyelmeztetnek – mutatjuk, hol csap le

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye területére csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon előfordulhat gyenge ónos eső is, majd napközben az ország nagy részén eső lesz a jellemző.

Az Északi-középhegység tágabb térségében, valamint a főváros környékén kezdetben mindenhol havazás, havas eső várható, majd a déli óráktól egyre inkább ónos esőbe, fagyott esőbe, majd esőbe vált a csapadék halmazállapota, legkésőbb a magasabban fekvő területeken.

Legtovább az északi határ közelében tarthat ki a havazás, itt és az Északi-középhegység más részein általában 5-10 centiméter hóréteg várható éjfélig, de lokálisan ezt meghaladó mennyiség, akár 15 centiméternél is több is összegyűlhet. Az esti óráktól az Északi-középhegység térségében is egyre nagyobb területen tartós ónos eső váltja fel a havazást.

Péntek hajnalra várhatóan mindenütt esőbe vált a csapadék halmazállapota.

Megjegyezték: a várható csapadékfajták területi kiterjedése és mennyisége is nehezen előrejelezhető. A tartós, többórás ónos eső miatt csütörtökre Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×