eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Óriási segítséget kaptak a magyar falvak

A kormány a kiemelkedő érdeklődés miatt megháromszorozta a Falusi civil alap elnevezésű, a Magyar falu programban meghirdetett pályázat keretösszegét.

A Magyar falu program keretében idén már harmadszor hirdettek eredményt. Először 8 milliárd forinttal a falvakban működő kisboltokat, majd egy újabb pályázat nyomán 5 milliárd forinttal a falusi utcák, járdák felújítását támogatták. Ezúttal a falusi civil szervezetek támogatására 2023. július 31-én kiírt pályázat eredményét hirdették ki - sorolta Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken a pályázat eredményét ismertető sajtótájékoztatón.

A pályázatot eredetileg egymilliárd forint keretösszeggel hirdették meg, de a kormány - a nagy érdeklődés miatt - megháromszorozta a támogatási összeget, így most 3 milliárd forinton osztozhatnak a nyertes civil szervezetek - tette hozzá Gyopáros Alpár.

Így 1405 nyertes, falvakban működő szervezet jut támogatáshoz ingatlanra, eszközbeszerzésre, programszervezésre és gépjárműbeszerzésre.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a falvakban működő civil szervezetek "pótolhatatlan tevékenységet végeznek", lokális szinten képviselik a kultúrát, a sportot, a hagyományőrzést, vagy éppen a falvakban élők biztonságáért, egészségmegőrzéséért, támogatásáért dolgoznak a "közösségi élet motorjaiként".

Ezért döntött úgy a kormány 2020-ban, hogy működésüket a Magyar falu programon keresztül is segíti, így négy év alatt 23 milliárd forint került a kistelepülési civil szervezetekhez céljaik megvalósítására, 7400 nyertes pályázat keretében - tette hozzá a kormánybiztos.

A pályázat részletes eredményei ezen a honlapon érhetők el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×