eur:
392.54
usd:
362.77
bux:
72132.27
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Ungár Péter, az LMP képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 14-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Értesülés: az LMP-nek támadt egy ötlete "Karácsony Gergely ellen"

A zöld pártnak épp a zöld főpolgármesterrel szemben volna jelöltötlete, aki viszont egyelőre nemet mond.

Az LMP - a HVG.hu értesülése szerint - tárgyalna Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti támogatásáról, illetve ötlete van, ki jöhetne helyette: Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár.

A lap ellenzéki "prominens forrásra" hivatkozva írja, hogy a jövő évi választásokig "sok minden történhet", mindenesetre a HVG.hu megkereste Vitézy Dávidot is, aki úgy reagált, nincs új mondandója. Ismert, korábban többször is megerősítette: nem kíván főpolgármester lenni, igaz, a portál szerint korábban a Fidesz merült fel jelölőként.

Az LMP mindenesetre nem siet Karácsony Gergely mellé állni a jelölés folyamatában.

Az utóbbi hónapokban több ellenzéki vezető is élesen bírálta Karácsony Gergelyt, igaz, Gyurcsány Ferenc DK-elnök rögzítette azt is, "tisztességesen" fognak eljárni, amikor a jelölt személyéről szóló kérdés lesz napirenden. A Momentum sem véglegesítette még elhatározását, de a párt "nem lát olyat, aki alkalmasabbnak tűnne".

Maga Karácsony Gergely már bejelentette: indul.

A kormányzó Fidesznek egyelőre nincs jelöltje.

A portál azt is felvetette, hogy az ellenzéki húzódozás a politikai alkupozíció szempontjából lehet érdekes, akár 2026-os optikából.

Az LMP társelnöke október elején az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt:

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×