eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/Technológiai és Ipari Minisztérium

Új javaslat érkezett a magyar rendszámokra

A Magyar Elektromobilitási és Technológiai Egyesület egyetért a szigorítással – de csak a jövőre nézve.

A Magyar Elektromobilitási és Technológiai Egyesület javasolja, hogy a hibrid gépjárművek zöldrendszám használatára vonatkozó jogosultságáról rendelkező jogszabály-módosítás ne visszamenőleges hatályú legyen, azaz a jelenlegi tulajdonosoknak lehetőségük legyen megtartani a zöldrendszámot – közölte az egyesület.

Ahogy az Infostart is beszámol róla, az Építési és Közlekedési Minisztérium megszüntetné a konnektorról tölthető hibrid gépjárművek zöldrendszám-használatára vonatkozó jogosultságát. Több mint 80 ezer környezetkímélő, zöld rendszámmal rendelkező jármű fut Magyarország útjain, ebből a konnektorról tölthető hibrid járművek közel 35 ezres darabszámot képviselnek.

Ez egyesület elismeri, hogy elterjedtek az olyan plug-in hibrid autók, melyek 3000 köbcentiméteres motorral, illetve közel 700 lóerővel rendelkeznek, így a jövőben valóban nem indokolt a zöld rendszámmal járó jogosultságok megadása, de azt javasolják, hogy a készülő jogszabály-módosítás ne visszamenőleges hatályú legyen, azaz a jelenlegi tulajdonosoknak lehetőségük legyen megtartani a zöldrendszámot.

Az egyesület által javasolt szabályozásban érvényesítendő kritériumok a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, a tisztán elektromos üzemmódban megtehető kilométerek növelésére, a motor-lökettérfogat és -teljesítmény, illetve a járműönsúly felső határának megjelölésére irányulnak.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×