eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár beszédet mond a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban szervezett felekezetközi sporthétvége megnyitóján 2023. október 6-án. Az eseményre az ország tizenkét településének iskoláiból érkeztek katolikus, református, evangélikus és baptista diákok.
Nyitókép: Vajda János

Soltész Miklós: fontos a közösségépítés az egyházi iskolák között

Az egyházi iskolák közötti közösségépítés fontosságáról beszélt Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban szervezett felekezetközi sporthétvége pénteki megnyitóján.

Elmondta, a sporthétvégére az ország tizenkét településének iskoláiból érkeztek katolikus, református, evangélikus és baptista diákok. Kiemelte, bár hitbéli tanításban különbözőek, a kereszténységben egységet képeznek.

Soltész Miklós köszöntőjében arra bíztatta a tanulókat, hogy ismerkedjenek meg egymással, és erősítsék meg a diákcsoportok közötti kapcsolatot, hiszen - mint mondta - a közösség az, amely meg fogja őket tartani az egyházban, a családban és a nemzetben.

Az államtitkár a nemzeti gyásznap kapcsán azt mondta: fontos mindenkinek emlékeznie "azokra a hősökre, akik a hazát szolgálták". Hozzátette, egy-egy nemzeti ünnepnek vagy nemzeti emléknapnak nagy közösségteremtő ereje van.

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, a sporthétvégén egyaránt érvényesül az egyházak és a sportok közösségteremtő ereje. A résztvevő diákokat arra bíztatta, becsüljék meg iskolájukat, és építsék közösségeiket.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke úgy fogalmazott, a Rákóczi Tábor a "találkozások helye", hiszen a nyáron 32 országból több mint 13 ezer magyar fiatal vehetett részt a szövetség táboraiban.

A háromnapos felekezetközi sporthétvége az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében a kormány támogatásával valósulhatott meg.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×