eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook

Esőparkos helyszínnel indul "harcba" Budapest

A Pünkösdfürdő Park nyerte az Európa Zöld Városa Nemzeti díjat.

A Pünkösdfürdő Park nyerte az Európa Zöld Városa Nemzeti díjat, így a Fővárosi Önkormányzat és a Főkert közös projektjét nevezi Magyarország az október 23-án esedékes brüsszeli nemzetközi megmérettetésre, a Green Cities Europe versenybe - közölte Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

Bejegyzése szerint a Pünkösdfürdő Park az egyik olyan fejlesztés, amelyet a tervezéstől a megvalósításig a jelenlegi városvezetés vitt végig.

Itt létesült a főváros "első esőparkja", hatszáz fát, több mint ezer cserjét, évelőt és vadvirágot telepítettünk a területre - írta Karácsony Gergely.

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze Facebook-bejegyzése szerint a díjat a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete által delegált szakmai zsűri ítélte oda egyhangú döntéssel. A nemzeti első helyezés egyben azt is jelenti, hogy a Pünkösdfürdő park képviseli idén Magyarországot a brüsszeli európai döntőben, ahol 13 ország legjobbjából történik meg az európai győztes projekt kiválasztása - írta a főtájépítész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×