eur:
399.06
usd:
364.72
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Karácsony Gergely a tűzijáték ellen: "gondolkodjunk el, mire kötelez minket a dicső múlt!"

A főpolgármester a Facebookon azt hangsúlyozta: "ünnepeljünk úgy, hogy van bennünk kellő alázat a ránk bízott örökség, a környezetünk iránt".

Az ország születésnapjára készülve "el kellene gondolkodnunk azon, hogy a dicső múlt milyen kötelezettséget ró ránk a jövőre nézve" - írta a környezet megóvását szorgalmazó bejegyzésében a főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: "ünnepeljünk úgy, hogy van bennünk kellő alázat a ránk bízott örökség, a környezetünk iránt".

A bejegyzésben felhívta a figyelmet arra, hogy a Tabánban vasárnap rendezendő Retro fesztivál szervezőit "láthatóan totál nem érdekli" a park környezete. Arra kérte a koncert résztvevőit, hogy vigyázzanak a Tabánra.

A tűzijátékról

Kitért az augusztus 20-i tűzijátékra is, amiről azt írta, hogy "vannak, akik szeretik a tűzijátékot, vannak, akiket felháborít, hogy ilyen szűkös időkben erre költünk".

Hozzátette: "óriási stresszt okoz a városban élő állatok - a kutyák és macskák mellett a városban élő madarak - számára, és ipari mennyiségű port, valamint egészségre veszélyes, adott esetben konkrétan bizonyítottan rákkeltő anyagokat juttat a levegőbe".

"Ideje lenne leszoknunk erről a káros szenvedélyről"

- írta, hozzátéve, hogy korszerű fénytechnikai eszközökkel környezet és egészségkárosítás nélkül is elérhető ugyanez a látvány.

Példaként említette azokat a fénytechnikai eszközöket, amiket a szervezők idén a Lánchídon helyeztek el.

Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×