eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: vezess.hu

Ha ilyen autója van, akkor nagyon hamar el tudja adni

Összesítették a kocsi.hu adatai alapján, hogy mely autóket lehet a legygorsabban, illetve a leglassabban eladni az online térben.

A Haszon magazin végezte el az összesítést. A legkelendőbb márka a Peugeot volt 2023 májusában, átlagosan 61 nap alatt keltek el. Nem sokkal mögötte található a Nissan és a Daewoo, 67, illetve 72 nappal.

A legtovább az Alfa Romeókat hirdették (átlagosan 228 nap), valamint a Renault és a Fiat személyautók eladási folyamata haladta meg az átlagot legnagyobb mértékben.

TOP5 leggyorsabban eladott személyautó márka

  • Peugeot (átlagosan 61 nap)
  • Nissan (átlagosan 67 nap)
  • Daewoo (átlagosan 72 nap)
  • Suzuki (átlagosan 84 nap)
  • Kia (átlagosan 85 nap)

TOP5 leglassabban eladott személyautó márka

  • Alfa Romeo (átlagosan 228 nap)
  • Renault (átlagosan 221 nap)
  • Fiat (átlagosan 179 nap)
  • Mitsubishi (átlagosan 178 nap)
  • Skoda (átlagosan 168 nap)

Továbbra is a benzines autók a legkelendőbbek, sőt, az arányuk enyhén, 48 százalékról 52 százalékra nőtt.

Balogh Tibor, a Kocsi.hu társalapító-tulajdonosa arról beszélt a lapnak hogy rámutatott: "Mivel egyre kevesebb dízel üzemű új személygépkocsit értékesítenek, ezért a használt autók között is folyamatos csökkenés várható ebben a kategóriában. A hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtású használt autóknál ugyanakkor látványos felfutás várható a következő években".

Kimagasló átlagos kilométeróra állással keltek el a három német prémium gyártó autói, a Mercedes-Benzek (231 ezer), az Audik (215 ezer) és a BMW-k (213 ezer) is. Ugyan a keresésnél a vevőjelöltek többsége nem állít be kívánt kilométeróra állást, aki azonban ez alapján venne kocsit, az jellemzően 150-250 ezer közötti óraállással keres.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×