eur:
393.13
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Hatalmas razzián akadtak nagy halak a reptéri rendőrség hálójába

Embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás három magyar és két kínai állampolgár ellen - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság.

A napokban elfogott gyanúsítottak tavaly október óta folyamatosan adtak el kínaiaknak hamis személyi igazolványokat, útleveleket és vezetői engedélyeket, emellett az emberek szállításában is rendszeresen részt vettek - olvasható a police.hu-n.

A nagyrészt az Európai Unió területére vízummentes belépésre jogosító okmányokért alkalmanként több tízezer eurót kértek.

police.hu
police.hu

A gyanúsítottak tevékenysége nem merült ki abban, hogy brit, szlovén, görög és portugál okmányokkal üzleteltek, emellett a kínai embereket rendszeresen ők szállították a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre - írták.

A hét helyszínen egy időben tartott kutatás során a rendőrök csaknem százmillió forint összegű készpénzt - angol fontot, eurót, norvég koronát, cseh koronát és kínai jüant -, valamint nagy értékű autókat és hamis okmányokat foglaltak le.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai bűnügyi őrizetbe vették az öt embert, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×