eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Budai Bálint (PMKMSZ)

Csak most árulták el a búvármentők, hogy megtalálták a kilőtt svájci farkas jeladóját – fotó

Folyófestést is alkalmaztak a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárai.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat 41 nappal az eset után képes posztban számolt be arról a Facebook-oldalán, hogyan találták meg a Hernádban a Svájcból egészen Magyarország északkeleti régiójáig vándorló fiatal farkas hím jeladóját. A Svájcban jeladóval ellátott állatot azért kísérte felfokozott figyelem, mert ilyen hosszú utat megtevő farkasról Európában még nem készült adatfelvétel.

„Április 8-án találta meg búvárunk az M273-as néven ismerté vált farkas jeladóját a Hernád folyóban. A kutatást az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai és a rendőrség koordinálta és részt vett benne a katasztrófavédelem búvárszolgálata is.

A nyomozásra való tekintettel, csak ma tudunk beszámolni erről a napról, hiszen minden résztvevő azon dolgozott az elmúlt időszakban, hogy minél több részlet a helyére kerüljön és összeálljon a kép” – írják.

Ezután hangsúlyozzák, hogy ők csak a keresésben vettek részt, a nyomozásról semmilyen információval nem rendelkeznek.

És akkor jöjjenek a megtalálás részletei.

„Április 8-án a kora reggeli órákban az előző napon a vízalatti kutatást végző hivatásos búvárszolgálat váltására érkeztünk meg Hidasnémetibe. A folyó vizsgálatát követően

egy különleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk azt, hogy merre veti ki magából a hordalékot.

A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb 50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban. Búváraink párhuzamosan a megfestett területeket kezdték el átvizsgálni a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárul és a jeladót átadtuk a hatóságoknak.”

Azt is írják, hogy nagyon büszkék és örülnek, hogy hozzájárulhattak a nyomozás végkimeneteléhez.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×