eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Őket kapták el a rendőrök a múlt heti ellenőrzéskor

A rendőrök május 8-14. között 4456 tehergépkocsit és 451 autóbuszt ellenőriztek.

A rendőrség egy héten keresztül ellenőrizte a magyar közutakon közlekedő járműveket, melyek közül 1609 alkalommal jogsértést állapítottak meg. Azonnali közlekedési korlátozást 15 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni – írja a police.hu.

A tehergépkocsik ellenőrzése során a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 109 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 163 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 117 alkalommal kellett intézkedni. Négy esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 339 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, 301 jármű vezetője pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 11 alkalommal, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 15 alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül 43 esetben nem használták a passzív biztonsági eszközt, illetve nyolcan túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

Címlapról ajánljuk
Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

A legújabb, legfejlettebb mesterséges intelligencia-funkciók továbbra is a csúcskategóriás készülékek privilégiumai maradnak – mondta az InfoRádióban a hwsw.hu informatikai szakportál újságírója. Koi Tamás hozzátette: még jó ideig csak azok számára lesznek elérhetők ezek a funkciók, akik a legmodernebb, legdrágább telefonokat vásárolják meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×