eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: bkk,

Régi-új szolgáltatás indul újra az 1-es, illetve a 4-es, 6-os villamoson

Ez pedig nem más, a valós idejű tájékoztatás az átszállási lehetőségekről.

Hétfőtől újra megjelennek az átszállási lehetőségek a közösségi közlekedési járművek belső kijelzőin - tudta meg az Infostart. Hét év után először a Combino villamosokon utazók találkozhatnak újra ezzel a szolgáltatással. A fejlesztésnek köszönhetően a BKK ügyfelei mostantól utazásuk közben, azonnal értesülnek arról, hogy hol, milyen járatokra tudnak átszállni.

A legújabb fejlesztéssel először az 1-es, a 4-es és a 6-os vonalon közlekedő Combino villamosokon találkozhatnak az utasok, majd fokozatosan a többi fővárosi villamosvonalon is bevezetik a szolgáltatást.

A villamosok után a trolibuszokon és a buszokon is értesülhetnek majd az utasok arról, hogy utazásuk pillanatában milyen csatlakozó járatokra tudnak átszállni.

Az újításnak köszönhetően a megállókban és a csomópontokban a fél órán belül induló járatok jelennek meg a kijelzőkön, és az elővárosi vonatokat, illetve a HÉV-eket is feltüntetik.

A Budapesti Közlekedési Központ járatai és ügyfelei több mint 5800 megállóhelyet használnak nap mint nap. A társaság szakemberei évente mintegy 30 ezer menetrendi hirdetményt cserélnek ki a fővárosban, az elmúlt időszakban több mint ezer megállóoszlop is informatívabb, újabb lett. Mindemellett több mint 15 ezer automata hangbemondás segíti az ügyfelek tájékozódását.

A társaság a digitális csatornák fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordít. A BudapestGO-t ma már több mint 1 millióan használják rendszeresen közlekedésük során, az applikáció nemrég nemzetközi díjat is nyert.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×