eur:
388.35
usd:
360.32
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely
A Lánchíd a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják az átkelőt.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Leshetik a postaládájukat a budapestiek, ismét szavazhatnak

Karácsony Gergely a budapesti lakógyűlésen való részvételre buzdít.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely 2023. április 21-én jelentette be, hogy a Fővárosi Önkormányzat életre hívja az „első budapesti lakógyűlést”, amin a város működéséről és finanszírozásáról, valamint a Lánchídról kérnek döntést a fővárosiaktól.

A Lánchíd közlekedését illetően minap a főpolgármester a következőkre hívta fel a figyelmet: a műtárgy kerékpáros-forgalma a decemberi tesztidőszak elindulása óta folyamatosan növekszik. A forgalmi adatok alapján meghaladta a Hungária körúton és a Március 15. téren mért forgalmat, és nem sokkal maradt el a jelentős kerékpáros-forgalmat lebonyolító Jászai Mari téritől és az Árpád hídétól.

Ezek alapján kijelenthető, hogy a híd már jelenlegi formájában is fontos kerékpárforgalmi hálózati elem – közölte Karácsony Gergely a közösségi oldalán. „Én többek között ezért is támogatom azt, hogy a Lánchidat hagyjuk meg autómentesnek a jövőben is.” – tette hozzá a főpolgármester.

A lakógyűlésen minden 14 évnél idősebb lakó- vagy tartózkodási címmel rendelkező budapesti vehet részt. Szavazni egy egyedi azonosító kód birtokában lehet, ez biztosítja a szavazás anonimitását és tisztaságát (hogy mindenki csak egyszer szavazhasson). Az egyedi azonosító kódok a Belügyminisztérium által átadott személyi adat- és lakcímnyilvántartás alapján kerültek generálásra.

Az egyedi azonosító kódokat névre szóló levélben küldik ki, ennek nyomon követésére a lakogyules.budapest.hu weboldalon van lehetőség. Szavazni ugyanitt, vagy személyesen a Főpolgármesteri Hivatal Ügyszolgálati Irodán lehet, június 11-ig. Az eredményéről várhatóan június 15-én fognak tájékoztatni.

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×